Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Je contract

Je start bij ons met een tijdelijk contract. In deze periode word je ingewerkt om je de functie voldoende eigen te maken. Je hoort tijdig of het contract wordt voortgezet en onder welke voorwaarde: voor onbepaalde tijd of voor bepaalde tijd indien iets meer tijd nodig is voor het eigen maken van het complexe werk wat je doet.

CAO

De CAO Jeugdzorg is van toepassing. De meest actuele versie vind je hier: https://www.jeugdzorg-werkt.nl/werknemers

Je salaris

Het salaris stellen we vast op basis van de salarisschalen uit de CAO en de inschalingssystematiek van Jeugdbescherming Gelderland. Uitgangspunt hierbij is dat je er op vooruit gaat ten opzichte van je huidige salaris, voor zover er ruimte is binnen de schaal.

Indicatie
Definitieve inschaling vindt plaats tijdens een arbeidsvoorwaardengesprek met één van onze HR-adviseurs.
Je kunt zelf wel alvast een inschatting maken:

 • Neem je huidige bruto basis salaris (zonder toeslagen);
 • Zoek het naast hoger gelegen bedrag bij de periodieken in de functieschaal uit de vacature;
 • Heb je meer dan een jaar relevante ervaring dan komt hier nog één aanstellingsperiodiek bij (tot uiterlijk het maximum van de schaal).

Kom je uit de CAO jeugdzorg en ben je al werkzaam in dezelfde schaal als in de vacature staat vermeld?

 • Dan krijg je er één aanstellingsperiodiek bij als het maximum van de schaal nog niet bereikt is.
 • We nemen de periodiekmaand die bij je huidige werkgever van toepassing is over, zodat je ook weer eerder voor een volgende periodieke verhoging in aanmerking komt.

 

Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag

Je ontvangt een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantiegeld van 8% in mei.

Je pensioen

Je bouwt pensioen op via Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Voor informatie kun je terecht op www.pfzw.nl.

Je verlof

Bij een fulltime dienstverband (36 uur) krijg je bij Jeugdbescherming Gelderland 144 uur basisverlof. Daarnaast heb je 56 uur verlofbudget. Je kunt deze 56 uur flexibel inzetten, bijvoorbeeld als extra vakantie. Maar uitbetaling aan het eind van het jaar is bijvoorbeeld ook mogelijk.

Reiskostenvergoeding

 • Wil je voor je woon-werkverkeer of dienstreizen reizen met het openbaar vervoer dan krijg je van ons een NS-businesscard.
 • Reis je met eigen vervoer dan vergoeden we 39 cent/km voor dienstreizen en 19 cent/km voor woon-werkverkeer.

Je balans

Een goede balans tussen werk en privé is belangrijk. Het draagt bij aan je welzijn. Vraag gerust naar jouw specifieke mogelijkheden met betrekking tot:

  • Thuiswerken
  • Deeltijdwerken
  • 4×9-uurs rooster
  • Vitaliteitsbudget
  • Ouderschapsverlof en andere verlofsoorten
  • Andere zaken die voor jouw balans van belang zijn

Je ontwikkeling

Onze mensen maken het verschil. Daarom krijg je bij ons alle kans om je te ontplooien. Natuurlijk kun je rekenen op coaching door je collega’s en leidinggevende. Daarnaast bieden wij een geaccrediteerd opleidingsaanbod via Jeugdzorgleert. Een breed aanbod dat bijdraagt aan jouw ontwikkeling en ruimschoots de vereiste scholing en reflectie voor herregistratie in het SKJ-beroepsregister afdekt.

Over ons

Je staat er nooit alleen voor.
We werken als een team.

Elk kind verdient het veilig op te groeien. Maar soms zijn er omstandigheden in een gezin waardoor dat (tijdelijk) niet lukt. In Gelderland is het voor zo’n 4.000 kinderen thuis onveilig. Het lukt hun ouders op dit moment niet hen de zorg en opvoeding te geven die zij nodig hebben. Meestal doordat er in deze gezinnen meerdere complexe problemen en omstandigheden tegelijk spelen.

Lees verder