Stages

Jeugdbescherming Gelderland biedt regelmatig uitdagende stageplaatsen voor HBO-studenten in het derde leerjaar. Dit kan bij één van onze teams zijn in regio Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Ede, Harderwijk, Nijmegen, Tiel of Zutphen.
We hebben een beperkt aantal stageplekken per jaar beschikbaar.

Stages

Jeugdbescherming Gelderland biedt regelmatig uitdagende stageplaatsen voor HBO-studenten in het derde leerjaar. Dit kan bij één van onze teams zijn in regio Apeldoorn, Arnhem, Doetinchem, Ede, Harderwijk, Nijmegen, Tiel of Zutphen.
We hebben een beperkt aantal stageplekken per jaar beschikbaar.

We richten ons met name op 3e-jaars HBO-studenten richting Social Work, Pedagogiek of Toegepaste Psychologie.
Daarnaast bieden we jaarlijks enkele stageplaatsen aan in de volgende vakgebieden:

Gedragswetenschappen (ontwikkelingspsychologie/orthopedagogiek)
Informatisering en automatisering
Kwaliteit en beleid, waaronder de juridische afdeling
HR en opleidingen
Facilitair
Financiële Administratie
Secretarieel

Deze stageplaatsen plaatsen we zodra ze beschikbaar zijn op deze website. Als er geen vacature voor een stageplek op deze pagina staat, zijn er geen stageplekken beschikbaar en is het helaas niet mogelijk te solliciteren.

  • Je volgt een relevante HBO-opleiding, leerjaar 3.
  • Je staat stevig in je schoenen en je kunt zelfstandig werken.
  • Je kunt feedback vragen en ontvangen.
  • Je bent bekend met de basisprincipes: oplossingsgericht werken, systeemgericht werken en eigen kracht en regie.
  • Je hebt een open en respectvolle houding ten opzichte van de levenswijze van anderen.

  • Een enerverende leeromgeving waarin we ons samen inzetten voor kinderen in de knel.
  • Een organisatie die jou ondersteunt je stage goed te kunnen uitvoeren.
  • Een team waarin we voor elkaar klaarstaan en elkaar verder brengen.
  • Een laptop en telefoon tijdens je stageperiode.
  • Een bruto stagevergoeding van €400,- op basis van 32-urige stageweek.

Leren doe je in de praktijk. Daarom bieden we studenten de mogelijkheid werkzaamheden uit te voeren onder verantwoordelijkheid van een gekwalificeerde professional.
Tijdens een stage bij jeugdbescherming ervaar je het dynamische werk van een jeugdbeschermer in de praktijk. Geen dag of week ziet er hetzelfde uit. De ene dag staat er bijvoorbeeld een huisbezoek, een kindgesprek of een zitting bij de rechtbank op de agenda. Een andere dag neem je deel aan een multidisciplinair overleg of werk je een dag op kantoor waarbij je rapportages of verzoekschriften schrijft. Daarnaast zijn er interne casuïstiekbesprekingen, teamvergaderingen, methodische leerbijeenkomsten en trainingen waar je aan deelneemt.

Als je stage loopt bij Jeugdbescherming Gelderland krijg je de gelegenheid om te oefenen en je grenzen te verleggen. Wij zorgen voor de juiste begeleiding.

De stages starten in februari en september.

Als er een afstudeeropdracht beschikbaar is plaatsen we deze hier op de website.

Solliciteren kan alléén via vacatures op de website. Als er geen vacature voor een stageplek op deze pagina staat, zijn er geen stageplekken beschikbaar en is het helaas niet mogelijk te solliciteren.

Wij bieden stageplaatsen aan derdejaars HBO-studenten. Voor MBO-studenten is er helaas geen mogelijkheid om stage te lopen binnen onze organisatie.

Durf jij te gaan
en staan voor
de veiligheid van
een kind?

Over ons

Je staat er nooit alleen voor.
We werken als een team.

Elk kind verdient het veilig op te groeien. Maar soms zijn er omstandigheden in een gezin waardoor dat (tijdelijk) niet lukt. In Gelderland is het voor zo’n 4.000 kinderen thuis onveilig. Het lukt hun ouders op dit moment niet hen de zorg en opvoeding te geven die zij nodig hebben. Meestal doordat er in deze gezinnen meerdere complexe problemen en omstandigheden tegelijk spelen.

Lees verder

Podcast

Hoe klinkt een dag als jeugdbeschermer?

Benieuwd hoe een werkdag van een jeugdbeschermer klinkt? Wil je uit de eerste hand ervaringen horen van ouders en jongeren? En wil je luisteren naar samenwerking rondom de veiligheid van kinderen? In onze podcast nemen wij je in vijf afleveringen mee in de realiteit van de jeugdbescherming. Daarin wordt duidelijk dat we allemaal een rol hebben als het aankomt op de veiligheid van kinderen.

Beluister de afleveringen